Blind date

Hoe zou ze zijn? Vraagt hij zich af. Hoe zou haar stem klinken? Zou ze, net als hij, super onzeker zijn? Waar zouden ze het over hebben? Zouden er stiltes vallen, of zouden ze veel te bepraten hebben?
Felix zit in een klein restaurantje. Hij zit expres achterin zodat ze straks rustig kunnen praten, zonder te hoeven schreeuwen.
‘Zou je mijn afspraak dadelijk naar mijn tafel willen brengen?’ heeft hij aan Bart, de eigenaar van de zaak gevraagd.
‘Natuurlijk doe ik dat!’ heeft deze geantwoord. Felix is vaste gast en ze kennen elkaar al jaren. Bart was zelfs verheugd te horen dat Felix eindelijk de stoute schoenen heeft aangetrokken en op zoek is gegaan naar een serieuze relatie. ‘Alleen is maar alleen’, heeft hij al vaak gezegd.

Aan de arm van Bart komt ze aanlopen. ‘Lena, mag ik je voorstellen aan Felix?’ Hij doet alsof hij Lena kent. Felix moet er wel om lachen. Ze geven elkaar een hand en gaan zitten.
Als Bart wat te drinken heeft gebracht is het even stil. Wat nu? denkt Felix. Ik moet wat zeggen.
‘Dit voelt een beetje ongemakkelijk,’ zegt Lena dan. ‘maar ja, ik heb niet iedere week een blind-date. Vertel om te beginnen maar eens waar je zoal van houdt, wat je doet in je vrije tijd.’
Ze blijken een hoop dezelfde interesses te hebben. Muziek, lekker op de bank met een luisterboek, lange gesprekken in de tuin of op een terras op een warme zomeravond, of juist in de winter bij het knetteren van de open haard. Ze heeft een warme stem, en als hij even haar hand aanraakt, voelt het heel vertrouwd. Als er een stilte valt is dat helemaal niet erg.
De avond vliegt voorbij, en wanneer Bart subtiel de stoelen aan de tafels begint te schuiven, als teken dat hij naar huis wil, besluiten ze dat ze graag nog eens afspraak willen maken en wisselen telefoonnummers uit. Bij het afscheid kust Felix Lena zacht op haar voorhoofd.
‘Ik vond het heel gezellig.’ zegt hij zachtjes. Hij pakt zijn rood-wit gestreepte stok, en hoort dat Lena hetzelfde doet. Samen lopen ze in de richting van de voordeur.
‘We zien elkaar snel.’ zegt Felix, voordat ze ieder hun eigen weg gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *